Onze Challenge

In de Bridgestone World Solar Challenge doen verschillende teams van internationale en technische universiteiten mee aan een race van ruim drieduizend kilometer door Australië. De uitdaging? Om in een zelfgebouwde zonneauto de reis te voltooien. De race vindt eens in de twee jaar plaats en de komende editie is van 13 tot 20 oktober.

 

Er zijn drie verschillende classes en Top Dutch Solar Racing doet mee aan de Challenger Class. Dit houdt in dat we bezig gaan met het bouwen van een single-seat zonneauto die zo snel mogelijk de finish moet halen!

 

De reis begint in Darwin en in verschillende etappes rijden we door de Outback van Australië naar Adelaide. Elke ochtend start de zonneauto om acht uur en rijden we over de Highway zuidwaarts. Tussen de etappes hebben we een halfuur pauze, waarin we niks met de auto mogen doen. Om vijf uur moeten we stoppen met rijden en zetten we ons kamp op waar we die dag geëindigd zijn.

 

Taken tijdens de race

Dat betekent niet dat we om vijf uur niks meer te doen hebben! Onze engineers gaan bezig met het optimaliseren van de auto. Waar nodig, passen ze dingen aan en het allerbelangrijkste; ze gaan bezig met de lange klus van het schoonmaken van het zonnedek. Ons mediateam, dat de volledige reis op video volgt, blijft in de weer om de mooiste foto’s en video’s te schieten, die ze later die dag nog moeten editen. De rest van het team zet het kampement op, maakt het eten en bereidt de volgende dag voor.

 

De uitdaging voor ons? Om als team het gevoel te hebben dat we het maximale uit onszelf en uit ons team hebben gehaald. Om vervolgens als team over de finish te komen en met een trots gevoel te kunnen terugblikken op de volledige periode van twee jaar!